Taavi Aas: ummikute osas on olukord paranenud (2)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna transpordiamet tegi koostöös politsei- ja piirivalveametiga täna hommikuse tipptunni ajal vaatluslennu Tallinna linna kohal, tuvastades, et Tammsaare-Tondi-Rahumäe ristmikul ummikuid pole ja muudes kitsaskohtades on liiklus varasemast sujuvam.

„Hommikuti on seis parem, õhtuti vajab parandamist. Täna hommikul vahemikus 7.30-9.00 läbi viidud vaatluslend osutas, et liiklusummikute osas on tervikuna olukord veidi paranenud,“ sõnas linnapea Taavi Aas.

Ta osutas, et hommikune rahunemine Tammsaare-Tondi-Rahumäe ristmikul on märk sellest, et ajastus on teeremontide puhul kriitilise tähtsusega. „Igal muul ajal oleksime raskemas seisus. Juuli on teetöödeks parim aeg, mil see põhjustab kõige vähem ebamugavusi, sest on puhkuste aeg ja inimesed sõidavad linnast ära.“ Vaatluslennu puhul hakkas silma ka see, et Pirita ja Russalka ümbruse juures oli hommikul samuti liiklus suhteliselt sujuv, kehvem on olukord õhtuti. Aas möönis, et kohati võib linn taas umbe minna, seda eriti suurürituste ajal nagu eilne Guns’N Rosesi kontsert.

Tallinna linnavalitsus paneb südamele, et suuremate teetööde piirkondi tasub võimalusel siiski vältida või varuda nende läbimiseks küllalt aega. „Teetööde teostamine juulis mitmel pool korraga põhjustab kahtlemata ebamugavusi, aga parem on need ebamugavused praegusel ajal kiiremini üle elada, et sügisel rutem tavarütmi juurde naasta,“ sõnas Aas, kes pani südamele, et liiklejad käituksid ristmikel distsiplineeritult ega sõidaks ristmikke kinni, mis tekitab asjatuid viivitusi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles