Aleksius II autojuht: ta jättis kustumatu mulje

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäele rajatav kirik saab 2008. aastal surnud Vene õigeusukiriku patriarhi Aleksius II nime.
Lasnamäele rajatav kirik saab 2008. aastal surnud Vene õigeusukiriku patriarhi Aleksius II nime. Foto: Reuters / Scanpix

Pärnus elavale mehele, kes viiekümnendatel aastatel hilisemat Moskva ja kogu Venemaa patriarhi taksojuhina Kohtla-Järvel korduvalt sõidutas, jättis hiljuti lahkunud kirikupea kustumatu mulje.

82-aastane pärnakas Lembit Kange meenutab poole sajandi tagust aega, kui ta Kohtla-Järvel taksojuhina töötades sõidutas tihti sealset kirikuisa Aleksei Ridigeri. Hilisem Moskva ja kogu Venemaa patriarh jäi Kangele meelde kui väga intelligentne ja meeldiv inimene, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Ta suhtus minusse väga suure tähelepanuga. Kuna tema isa teenis Tallinnas kirikus, siis mina tõin tema isa Tallinnast alati Kuremäe päevadele. See juhtus igal aastal niikaua, kui ma takso peal töötasin,» meenutas Kange.

Tema sõnul rääkis Ridiger eesti keelt puhtalt ning valdas ka saksa keelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles