Nõmme tellis linnaosavanema tervitusega voldiku

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmmet tutvustava voldiku fragment.
Nõmmet tutvustava voldiku fragment. Foto: Nõmme LOV

Nõmme tellis tänavu linnaosa tutvustava voldiku, mille alguses on äsja ametisse asunud linnaosa vanema Erki Korbi pöördumine. Tallinna teised linnaosad tänavu voldikuid ja kaarte tellinud ei ole.

«Voldiku puhul on tegemist traditsioonilise Nõmmet tutvustava infomaterjaliga,» vastas selle aasta kevadel Nõmme linnaosa vanemaks saanud Erki Korp Postimehele. Korbi sõnul on Nõmme linnaosavalitsus erinevaid trükiseid (sh kaarte) välja andnud 2001. aastast alates ja nendes trükistes on olnud linnasoavanema (vastavalt siis Urmas Paeti, Hanno Pevkuri, Erik Sandla, Rainer Vakra) pöördumine.

Nõmmet tutvustav voldik on Korbi sõnul suunatud nõmmelastele ja levitamiseks eelkõige Nõmmel.

«Viimastel aastatel on valminud mitmeid objekte, mida ei tea isegi põlised nõmmelased, teiste linnaosade elanikest rääkimata,» rääkis Korp ja tõi näiteks Pääskülas elava Koit Toome, kes kaks aastat tagasi pidi linnaosa kevadpäevade raames tulema Nõmme spordikeskusesse esinema, kuid ei leidnud seda ülesse ja hilines.

Voldiku ingliskeelne versioon on mõeldud selleks, et väliskülalistele tutvustada Nikolai von Glehni pärandit. «Paraku turismigruppe Nõmmele (veel) ei tooda. Seetõttu on see hea abivahend omal käel Nõmmega tutvuma tulemiseks,» ütles linnaosavanem.

Korbi sõnal on kavas voldik veel mõnes keeles välja anda «Näiteks voldiku teksti eesti keelest inglise keelde tõlkis minu poeg Aap Korp, et saaks selle tasuta, sest tõlkebüroo tahtis selle eest 95 eurot,» sõnas ta. Sel kevadel trükitud voldikuid telliti eestikeelsena 10 000 ja ingliskeelsena 5000. Voldikute tegemine läks kokku 932 eurot koos käibemaksuga.

Mustamäe linnaosavalitsusest öeldi, et käesoleval aastal ei ole neil sellist trükist ilmunud ega ole ka plaanis kodukandipäevadeks Mustamäe sügis 2011. Küll on analoogseid voldikuid tellitud varasematel aastatel. Pirita, Kesklinna ja Kristiine linnaosast kinnitati samuti, et nemad voldikuid tellinud ei ole. Kesklinna valitsus tellis mullu linnaosas asuvate linna ametiasutuste kaardi, mida trükiti 33 000 ning mille maksumus oli 2876 eurot.
Kaardid saadeti koos linnaosa lehega elanikele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles