Tallinna transpordifirmad töötavad hiigelkahjumiga

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Buss ja tramm.
Buss ja tramm. Foto: Ergo Kuld

Linnale kuuluvad Tallinna autobussikoondis (TAK) ning Tallinna trammi- ja trollibussikoondis (TTTK) töötavad üha suurema hiigelkahjumiga, mis prognoosi kohaselt peaks tänavu küündima kahe peale kokku üle 210 miljoni krooni.

Tallinna linnavalitsus kavatseb küll eraldada tänasel istungil kahele firmale kokku 3,85 miljonit krooni, kuid see on vaid kübeke kahe firma prognoositud kahjumist.

Praeguste arvutuste kohaselt peaks TAKi tänavune kahjum tulema 96 miljonit krooni ning TTTK-l 116,9 miljonit krooni, mis ühtekokku teeb 212,9 miljonit krooni. Mullu oli TAKi kahjum 82,3 miljonit krooni ning TTTK-l 91,1 miljonit krooni.

Lisaraha on mõeldud erinevatele liinidele busside lisamise ja ööbusside pilootprojekti eest ning kahjumi vähendamiseks.

Linnavalitsus algatas novembris ka transpordifirmade säästuprogrammi, mille väljatöötaja Ernst & Young Baltic AS soovitas linnal koondada ettevõtetest 53 töötajat. Eelkõige peetakse silmas remonditöölisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles