Ilus ilm soosis Tartu rattamaratoni rohkem kui 5000 osalejat

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
14. Tartu rattamaraton.
14. Tartu rattamaraton. Foto: Margus Ansu

Eile valdavalt päikesepaistelises, maastikuratturite jaoks suurepärases sügisilmas sõidetud 14. Tartu rattamaratoni kolmikvõit jäi Eestisse.



«Mul on hea meel, et ei tulnud sellist võistlust, nagu oli eelmisel aastal,» nentis Klubi Tartu Maraton juht Indrek Kelk. «Mitu aastat jutti sellist mudarallit nagu oli eelmisel aastal – see hirmutaks inimesed pikapeale ära. Vahepeal selliseid ilusa rattamaratoni maasikaid vahele pikkida on võistlustele ainult vürtsiks juurde.»

Korraldust hindas Kelk tänavu ideaalseks. Ta lisas, et korralduslikult midagi kardinaalselt lähiaastatel muutma ei hakata. Nagu küsitlused on näidanud, eelistab enamik eestlasi laulupeomeeleoluga massistarti.
Stardipaik Otepääl lubaks osaleda veelgi rohkematel sõitjatel, rajal on siiski pisut kitsas. Sellegipoolest ei kavatse korraldajad veel nn lainetena stardile üle minna.

Tartu rattamaratoni järjekordsed võitjad said eile selgeks. Maailmakuulsa Astana klubi eestlasest profirattur Tanel Kangert (parempoolsel fotol) kaitses ülekaalukalt oma mullust võitu, ehkki oli oma sõnul tulnud rohkem treeningsõidule. Aga adrenaliin saanud temast võitu ja nii ei jäänud üle muud, kui täie vaardiga võtta see, mis seda klassi mehele kuulub.

Lisaks võitjakolmikule Tanel Kangertile, Caspar Austale ja Sander Maasingule oli end rattasõidule kirja pannud veel üle 5400 inimese 15 riigist.

Küsitlus: millised olid muljed rajalt?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles