Ministeerium: oleme avatud aruteluks kiirabiautojuhtide palga üle

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu / Postimees

Kiirabiautojuhtide palgatõusutaotlust kommenteerides märkis sotsiaalministeeriumi tervishoiuosakonna juhataja Heli Paluste, et ministeerium on avatud diskussiooniks kiirabi teenuseosutajatega.

«Konkreetne palganumbri suurus on aga tööandjate ja töövõtjate vaheline küsimus,» ütles Paluste Postimees.ee’le.

Samas lisas Paluste, et ministeeriumi hinnangul on kulumudeli kaudu kiirabi rahastamiseks riigieelarvest teenuseosutamiseks ettenähtud summad piisavad, et maksta kiirabi autojuhtidele ka miinimumist kõrgemat palka. Transpordi ametiühingu andmetel teenivad kiirabiautojuhid miinimumtasuna 3,26 eurot tunnis (bruto), kuutasuna saadakse kätte 480 eurot.

Täna potsatas riigikogu liikmete postkastidesse kiri transpordi ametiühingult, milles taotletakse kiirabiautojuhtidele palgatõusu. Praeguse palga juures on suurem osa kiirabiautojuhtidest sunnitud leidma lisatöö, et perele normaalne sissetulek tagada.

Ühingu juhatuse esimees Peep Peterson märkis Postimees.ee’le, et kiirabiautojuhid on sunnitud otsima lisatööd päästja või taksojuhina. «Tulemuseks on see, et kiirabijuhid on üleväsinud ja keskendumise tase langeb.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles