Linnavolinik: bussiootepaviljonis võib saada neerupõletiku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus bussiootepaviljon metallist pingiga
Uus bussiootepaviljon metallist pingiga Foto: JC Decaux.

Linnavolikogu Isamaliidu fraktsiooni aseesimehe Andres Öpiku arvates on pealinna bussipeatused terviseohtlikud, sest seal suitsetatakse ja uute paviljonide metalsetel pinkidel võib külmal ajal istudes saada neerupõletiku.

Linnavolikogu liikme hinnangul on linna paigaldatud uute paviljonide juures tehtud väike möödalaskmine. «Nimelt on paviljoni paigaldatud pink metallist, mis teadupoolest reageerib hästi välistemperatuurile. Järelikult peavad pingile istudes sul olema jalas vähemalt suusapüksid, et mitte saada neerupõletikku,» märkis Öpik arupärimises.

Abilinnapea Jaanus Mutli lubas vastuses, et juba lähiajal korraldatakse bussipeatuste pinkide metallosade katmine kas puidu või plastikuga. Mutli selgitas, et bussiootepaviljone paigaldanud firma JCDecaux paigaldas koos uute ootekodadega istepingid metallist, sest need on kergesti hooldatavad ja vastupidavad meie ilmastikutingimustele ning linnas tegutsevatele vandaalitsejatele.

Samuti nägi Öpik probleemi, et bussiootepaviljonides suitsetatakse sageli, ehkki see on seadusega keelatud. «Kuid seaduse rikkumise eest saab vastutusele võtta ikka vaid neid inimesi, kes seaduserikkumiselt tabatud - järelevalve on meil aga teadupoolest nõrguke!»

Seetõttu tundis ta arupärimises huvi, kas oleks võimalik mittesuitsetajate positsioonide tugevdamiseks oma õiguste eest seismisel panna ootepaviljonide küljele suitsetamist keelava märgiga kleebised.

Mutli märkis, et see on asjalik ettepanek, mida arutatakse ettevõtlusametiga ja töötatakse välja lahendus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles