Viimsi puurkaevud on kuivamas, elanikel palutakse veekasutust piirata

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eriti veenõudlikud on pidevalt aias töötavad kastmisvahendid.
Eriti veenõudlikud on pidevalt aias töötavad kastmisvahendid. Foto: Martin Keene / PA Wire/PA Images

Täna said Viimsi elanikud teate, et madala veetaseme tõttu Viimsi puurkaevudes palutakse kastmist piirata. Tallinna Vee kommunikatsioonijuhi Eliis Venniku sõnul ei ole mujal Tallinna piires sellist olukorda.

«Puurkaevud on rajatud arengukava kohaselt, milles on veetarbimine arvestatud 100 liitrit ööpäevas inimese kohta, mis on rohkem kui piisav tarbeveena,» ütles AS Viimsi Vesi, lisades, et kuna praegusel kastmisperioodil on veevõtt ületanud kordi tavapärast veetarbimist, siis jäävad puurkaevud hätta.

Venniku sõnul on Viimsi veevärk erinev seetõttu, et neil on puurkaevud. «Tallinnas on 90 protsenti veest pinnasevesi, ehk tuleb järvest, ja järv otsa ei saa lõppeda,» ütles Vennik.

AS Viimsi Vee sõnul on puurkaevudest üle lubatud määra vett võttes ka oht, et merevesi tungib veekihti ja tõstab vee soolsust oluliselt. Seetõttu palutakse piirata igasugust kastmist ja vältida niisutussüsteemide kasutamist, mis töötavad mitmeid tunde järjest.

«Soovitame taimi vajadusel kasta hommikul vara ja õhtul hilja. Päeval aurustub vesi koheselt ära ja kastmisel ei ole mõtet,» ütles AS Viimsi Vesi, lisades, et taimede kastmine ei ole nii suur probleem kui pidev aias oleva muru ja puude kastmine.

AS Viimsi Vesi sõnul vihma tulles olukord paraneb, kuna siis ei toimu kastmist ja ei ole vajalik niivõrd intensiivne veevõtt põhjaveekihist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles