Õpetajate palgaalammäärade muutmises kokkuleppele ei jõutud

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajate palgatõusu toetav pikett Tallinnas Tõnismäel.
Õpetajate palgatõusu toetav pikett Tallinnas Tõnismäel. Foto: Priit Simson

Täna kohtusid taas haridus- ja teadusministeeriumi, Eesti Haridustöötajate Liidu, Eesti Õpetajate Liidu, Eesti Linnade Liidu ja Eesti Maaomavalitsuste Liidu esindajad, et vastavalt põhikooli- ja gümnaasiumiseadusele kokku leppida õpetajate palkade alammäärades ja arutada õpetajate palgatõusu võimaluste üle, kuid alammäärade muutmises kokkuleppele ei jõutud.

Õpetajate töö väärtustamise ja palga tõstmise vajadust tunnistasid kõik läbirääkimiste osapooled, kuid õpetajate palkade alammäärade muutmise kokkuleppeni alates 2012. aasta jaanuarist ei jõutud, teatas ministeeriumi pressiesindaja.

Eesti Haridustöötajate Liit taotles alammäärade 20-protsendilist tõusu, Eesti Õpetajate Liit ca 43-protsendilist alammäärade tõusu. Omavalitsusliitude esindajad ei pidanud palga alammäärade tõstmist realistlikuks, haridus- ja teadusministeerium nägi võimalust haridustoetuse kasutamise sisemises ümberkorralduses ja koolikorralduse tõhustamises, mis arvestaks pidevalt vähenevat õpilaste arvu.

Osapooled avaldasid põhimõttelist nõusolekut liituda 5. septembril ministeeriumi välja pakutud ühisdeklaratsiooniga, kus lepitakse kokku koostööviisides, kuidas jõuda õpetajate töökoormuse vähendamise ja palgatõusuni. Ühisdeklaratsiooni lõpptekst valmib koostöös lähimate päevade jooksul.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles