Viisitamm: minu uurimine on poliitiliselt mõjutatud

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Viisitamm
Mart Viisitamm Foto: Ants Liigus/ Pärnu Postimees.

Pärnu linnapea Mart Viisitamm kirjutab ajalehes Kesknädal, et tema vastu suunatud uurimine on poliitiliselt mõjutatud ega ole mingisuguseid tulemusi andnud.


«See, et elame veel 21. sajandil banaanivabariigis, kus poliitilise mõjutamise vahendiks on politsei, pole suur saladus,» märkis Viisitamm ja lisas, et sellised aktsioonid sagenevad just valimiste eel.

«Prokuratuur ei suuda vastata küsimusele, mil moel oleksin mina võinud hankemenetlust mõjutada ja kellelegi soodustingimusi luua. Minule, kes ma hankeprotsessis sugugi esimest viiulit ei mänginud, tundub selline süüdistus kui anekdoot,» nentis Viisitamm enda kohta läbi viidud uurimise kohta.

Viisitamme sõnul kontrollis prokuratuur enam kui kuu aja jooksul dokumente ning küsitles töötajaid kauplustes, tema ja ta abikaasa erineval perioodil sisseoste teinud, saamata mingit uut informatsiooni.

Uurimist läbi viinud prokurör Jüri Pikma kohta ütles Viisitamm: «See inimene eeldab juba eos, et iga poliitik on korruptant.»

Kaitsepolitsei otsis uurimise käigus läbi Viisitamme ning Pärnu abilinnapea Simmo Saare kabinetid ja esitas neile kahtlustused linnatänavate hoolduse riigihanketingimuste kallutamise katses ja ametitegevuses teatavaks saanud ärisaladuse edastamises.

Mõlemat poliitikut kahtlustatakse karistusseadustiku paragrahvide 300 ja 157 alusel, mis näevad ette rahalist karistust, esimene ka kuni üheaastast vangistust, kirjutas Pärnu Postimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles