Mardna pidi homoseksuaalide ees vabandama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervishoiuameti järelevalveosakonna juhataja Peeter Mardna
Tervishoiuameti järelevalveosakonna juhataja Peeter Mardna Foto: Mihkel Maripuu

Tervishoiuameti järelevalveosakonna juhataja Peeter Mardna esitas täna vabanduse homoseksuaalsete inimeste ees, kellele tema sõnad haiget tegid.

«Avaldan kahetsust ja vabandan, et andsin võimaluse oma sõnu valesti tõlgendada ja seega paljusid solvata võisin. Sellest ajast, kui viimati psühhiaatriakursust külastasin, on ühiskond muutunud, ühiskonna arenguga koos muutunud ka arusaam homoseksuaalsusest,» seisis Mardna allakirjutatud avalduses.

Mardna ütles Postimees.ee-le, et pidi sellele sotsiaalministeeriumis koostatud paberile alla kirjutama.

Mardna kordas, et põhiseaduse järgi on igal inimesel õigus oma arvamusele, kuid antud juhul ei väljendanud ta oma seisukohta. «Ma olen tolerantne, olen meedik, mina ravin kõiki haigusi ega tee selle juures vahet inimese usu, parteikuuluvuse või muude omaduste järgi,» sõnas Mardna.

Tema sõnul ei ole ta kedagi avalikult kritiseerinud, vaid ütelnud ühe lause, mismoodi tema õpingute ajal homoseksuaalsust loeti. «See lause oli mul omaette öeldud, mitte kellelegi avaldatud, see pole isegi mitte minu arvamine,» kinnitas tervishoiuametnik.

Mardna ütles möödunud nädalal pärast sotsiaalministeeriumi abieluteemalist pressikonverentsi, et psühhiaatrilises mõttes loeti tema ajal omasooiharust haiguseks. Selle peale tegid geinoored avalduse, nõudes tema sellise seisukohavõtu eest vabandamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles