Lukas kahetseb õpikute riikliku kinnitamise lõpetamist

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpikud.
Õpikud. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Endine haridusminister Tõnis Lukas ütles, et uuele õppekavale üleminek on olnud väga pikalt ettevalmistusprotsessis ja see oleks pidanud koolides ja õpikuid trükkivates kirjastustes teada olema.

«Ainekavas ei toimunud nii totaalseid muudatusi, et kõik õpikud oleks vaja ümber teha,» ütles Tõnis Lukas ja lisas, et juba 2010. aasta jaanuaris kinnitati ainekavad ja õppekavad, mille järel oleks saanud hakata õpikuid tegema, vahendab  ERR uudised  ETV hommikusaates «Terevisioon»  olnud intervjuud.

Lukas selgitas, et praeguseks on õpikute kirjastamine riigi alluvusest lahti. «Ma olin küll selle muudatuse vastu, aga kui 2008. aastani kinnitas riik kõik õpikud, siis nüüd seda kinnitust enam pole,» sõnas Lukas ja lisas, et nüüd vastutab kirjastus kooli, õpetaja ja õpilase ees.

Tema hinnangul on mõnes mõttes õige, et õpikute kirjastamine riigi kontrolli alt lahti lasti, kuna see on andnud alternatiivsete õpikute tekkele võimaluse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles