Opositsiooni boikoti tõttu jääb Tallinna TV saade ära

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Ummelas
Mart Ummelas Foto: Erakogu

Tallinna TV oli sunnitud linnavolikogu opositsioonierakondade koostööst loobumise tõttu jätma ära saate «Pealinna pead».

«Tallinna linnavolikogus esindatud opositsioonilised fraktsioonid teatasid, et keelduvad linnavolikogu tegevust käsitlevas avatud diskussioonisaates osalemast,» nentis Tallinna TV peatoimetaja Mart Ummelas. «Seetõttu pidime täna eetrisse jõudma pidanud otsesaate teise saatega asendama.»

Ummelase sõnul oli TTV-l plaanis kutsuda saatesse «Pealinna pead» kõigi linnavolikogu fraktsioonide esimehed, ent kolmelt fraktsioonilt tuli kirjalik keelduv vastus.

Saatesse kutsuti esinema fraktsioonide esimehed Toomas Vitsut (Keskerakond), Toivo Jürgenson (IRL), Õnne Pillak (Reformierakond) ja Jaak Juske (SDE). 

Opositsioonifraktsioonide esimeeste eest vastasid nende nõunikud, et fraktsioonide juhid saates ei osale ning seega muutus saate tegemine mõttetuks.

Tallinna Televisioon salvestab 22. septembril linnavolikogu istungi ning püüab saada kohapeal linnavolinikelt selgituse, miks nad oma valijate huve ega seisukohti Tallinna telekanalis esindada ei soovi.

«Loodame saadud vastuste põhjal 28. septembriks saate «Pealinna pead» kokku panna,» ütles Ummelas.

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Õnne Pillak kinnitas esmaspäeval, et reformierakondlased Tallinna TV saadetes osalema ei hakka. Pillaku sõnul on ettepanek Tallinna TVs opositsiooniga volikogu teemasid arutada otsitud põhjus, kuidas oma eetrit täita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles