Võrdne kohtlemine sai kolmandal katsel seaduseks

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loosung "Kõik erinevad kõik võrdsed"
Loosung "Kõik erinevad kõik võrdsed" Foto: Peeter Langovits

Riigikogu võttis eile 55 poolthäälega vastu võrdse kohtlemise seaduse, mis eelnevalt on kahel korral lõpphääletusel läbi kukkunud.


Seaduse eesmärk on tagada isikute kaitse diskrimineerimise eest rahvuse (etnilise kuuluvuse), rassi, nahavärvuse, usutunnistuse või veendumuse, vanuse puude või seksuaalse sättumuse alusel.

Seaduses sätestatakse võrdse kohtlemise põhimõtted, diskrimineerimisvaidluste lahendamise kord. Seadus jõustub 2009. aasta 1. jaanuaril.

Võrdse kohtlemise seadus oli viimati parlamendis arutlusel oktoobris ning jäi toona koalitsioonipoliitikute väitel tehnilistel põhjustel ühe puuduva hääle tõttu vastu võtmata.

Samasugune libastumine tabas koalitsiooni 7. mail, kui oluline seadus kogus vastuvõtuks vajaliku 51 poolthääle asemel samuti 50 saadiku toetuse.

Euroopa komisjon on võrdse kohtlemise seadust Eestilt juba kaheksa aastat oodanud ning algatanud selle puudumise tõttu Eesti suhtes kaks rikkumismenetlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles