Eesti abistab Põhja-Koread poole miljoniga

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud Põhja-Korea lapsed peavad nälga kannatama. Pildil Põhja-Korea Sohungi provintsi lapsed lasteaias.
Paljud Põhja-Korea lapsed peavad nälga kannatama. Pildil Põhja-Korea Sohungi provintsi lapsed lasteaias. Foto: AP / Scanpix.

Eesti abistab Maailma toiduabiprogrammi (WFP - World Food Programme) kaudu puudust kannatavaid Põhja-Korea elanikke 500 000 krooniga, teatas välisministeerium.


Projekti rahastatakse välisministeeriumi eelarvest arengu- ja humanitaarabiks ettenähtud vahenditest.


Välisminister Urmas Paeti sõnul on olukord Põhja-Koreas äärmiselt murettekitav.

«8,7 miljonit inimest vajab lähikuudel kiiret toiduabi ja prognoosid järgmiseks aastaks viitavad olukorra halvenemisele, sest valitsev režiim ei suuda iseseisvalt oma elanikkonna tarbeks piisavalt toiduaineid toota,» ütles välisminister Paet.

Kõige enam kannatavad toidupuuduse käes lapsed, noored, väikelaste emad ja vanurid.

Põhja-Korea põllumajandussektori tootlikkus on viimastel aastatel langenud üleujutuste, mullaviljakuse pikaajalise languse, puuduliku väetamise, kütuse puudumise ja transpordiprobleemide tõttu.

WFP hinnangul vajab Põhja-Korea 2009. aasta oktoobri uue saagini 800 000 tonni toiduabi.

Maailma toiduabiprogrammil kulub Põhja-Korea inimestele hädavajaliku toiduabi tagamiseks peaaegu 8 miljonit USA dollarit nädalas.

2008. aastal on Eesti välisministeeriumi arengu- ja humanitaarabivahendite maht 60 miljonit krooni.

Täpsed projektikirjeldused ja ülevaade Eesti arengukoostöö projektidest varasematel aastatel on saadaval välisministeeriumi kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles