Merko Ehitus peatas lepingu Tõnu Kortsuga

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merko Ehituse objekt Tallinna kesklinnas.
Merko Ehituse objekt Tallinna kesklinnas. Foto: Peeter Langovits

Merko Ehitus peatas lepingu ettevõtte juhatuse liikme  Tõnu Kortsuga, keda kaitsepolitsei kahtlustab pistise andmises.

Tõnu Korts on ettevõtte pikaajaline ja kõrgelt hinnatud töötaja ja ettevõttes ollakse veendunud, et ta ei ole seadust rikkunud, teatas Merko Ehituse juhatuse esimees Tiit Rooben.

Sellele vaatamata otsustas Merko Ehitus, tulenevalt börsifirma staatusest ja asjaolude lõpliku väljaselgitamiseni, peatada Tõnu Kortsu juhatuse liikme leping.

Kaitsepolitseiamet tunnistas eile Tõnu Kortsu kahtlustatavaks pistise andmises. Ettevõttele teadaolevalt kuulati ta eile kahtlustatavana üle, kuid kauem teda kinni ei peetud.

Ettevõttele kahtlustust esitatud ei ole. Prokuratuur on keelanud ettevõttel uurimise kohta informatsiooni avaldamise, kuid ettevõtte andmetel on Tõnu Kortsule esitatud kahtlustus
alusetu.

«Minu isiklik arvamus on see, et kogu ühiskonna huvides oleks asjade lahendamine sellisel viisil, et kui õiguskaitseorganid on juba kahtlustuse esitanud, siis nad teeksid ka järgmise sammu ja avaldaksid selle sisu,» sõnas Rooben. Tema sõnul on teadmatus kõige hullem ja mõjutab nende tööd kõige enam.

«Praegu jäetakse mulje, et Korts käis nõunik Parbusele raha pakkumas, mida päris kindlasti ei olnud. Nii palju ma võin küll öelda,» kinnitas Roben.

Tema sõnul usub ettevõtte oma töötajat. «Tõnu on töötanud Merko meeskonnas üle kümne aasta ja on selle turu üks tugevamaid tegijaid,» kinnitas Roben.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles