Rohelised kinkisid keskkonnaministrile kella

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte Roheliste esindaja andis keskkonnaministrile üle kella.
Noorte Roheliste esindaja andis keskkonnaministrile üle kella. Foto: Eestimaa Rohelised

Neljapäeval, 11. detsembril kinkis Erakond Eestimaa Rohelised (EER) keskkonnaminister Jaanus Tamkivile kella, andes märku, et kliimamuutustega võitlemine vajab kiiret tegutsemist.

Rohelised soovivad, et homme Poznanis lõppeval kliimakonventsiooni osapoolte kohtumisel jõuaks ministrid sisuliste kokkulepeteni, vahendas erakonna pressiesindaja.

EER noortekogu Noored Rohelised peasekretäri Rasmus Lahtvee üle antud kell näitab aega, mis on jäänud 2009. aasta detsembris Kopenhaagenis kliimakonventsiooni tippkohtumisel toimuvate oluliste läbirääkimiste lõpuni.

Sõnumit Uue kliimaleppe jaoks aeg jookseb kandva kella annavad Rohelised erakonnad keskkonnaministreile üle ühise aktsioonina enamikes Euroopa Liidu liikmesriikides ja Norras.

«Peame Euroopa Liidus oma kasvuhoonegaaside emissioone jõudsalt vähendama,» lausus kingituse üleandmisel Noorte Roheliste peasekretär Rasmus Lahtvee.

«Täna põlevkivi põletamisega kliimat soojendaval Eestil on tagumine aeg võtta selge suund energiasäästu rakendamisele ja keskkonnasõbraliku taastuvenergia eelisarendamisele,» lisas ta.

Samas on Erakond Eestimaa Rohelised üllatunud, et keskkonnaminister Tamkivi ei ole leidnud põhjust liituda oma kolleegidega käimasolevatel ÜRO kliimaleppe läbirääkimistel Poznanis.

Eesti delegatsiooni juhtiv asekantsler Allan Gromov on suurte kogemustega ametnik, kuid läbirääkimiste kahel otsustaval päeval on kliimast hoolivad riigid esindatud ministri tasemel.

1997. aastal kokku lepitud Kyoto protokolli kehtivus lõpeb 2012. aastal ning hetkel peavad 190 riiki Poolas Poznanis ÜRO kliimakonventsiooni läbirääkimisi, mis peaks panema aluse järgnevaks leppeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles