Tartu Ülikoolis loetakse kursust Vikipeediast

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli peahoone
Tartu Ülikooli peahoone Foto: Margus Ansu / Postimees

Sellest aastast saab Tartu Ülikoolis õppida tundma Vikipeediat, sest ajakirjanduse ja kommunikatsiooni instituudis antakse just sellist loengukursust.

Wikimedia Eesti juhatuse liikme Raul Veede sõnul on loengukursus mõeldud ajakirjanduse ja suhtekorralduse eriala üliõpilastele, sest mõlemas valdkonnas tuleb vahel ette probleeme, mida oleks võimalik vältida.

Näiteks ajakirjanikel on kõige suurem oht see, et kui lugu kirjutades piirdutakse Vikipeediaga ja ei uurita antud viiteid lähemalt.

«Kui artikliga on mõni ajutinegi probleem, võib sellest ajakirjaniku jaoks tulla korralik skandaal,» selgitas ta.

Suhtekorraldajad kalduvad Veede hinnangul nägema Vikipeedias tasuta reklaamikanalit: vaatenurk, mis pole üldjoontes isegi vale, kuni peetakse meeles, et pikas perspektiivis on ettevõttele või organisatsioonile parim reklaam objektiivne info.

«Kahjuks kipub see algajail mõnikord ununema,» sõnas ta.

Samuti on Vikipeedia juures nüansse, millele tavaliselt ei mõelda, kuid millega kommunikatsiooni vallas tegutsev professionaal arvestama peaks. Veede sõnul tuleks näiteks Vikipeediast võetud piltide puhul viidata autorile vormis Vikipeedia/autor, kuid tavaliselt mainitakse ainult Vikipeediat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles