Eesti Vikipeedia otsib uusi abilisi

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vikipeedia
Vikipeedia Foto: Repro

Wikimedia Eesti juhatuse liikme Raul Veede sõnul jätkuvad sellele aastal Vikipeedia vabatahtlike kohtumised huvilistega, et tutvustada enda tööd ja leida abikäsi.

«Kuigi oleme saanud üle murdepunktist, kus entusiastide hallatavast pisiprojektist sai üks tuntumaid avalikke teenuseid, ei ole me veel jõudnud sinnamaale, kus lugejad teadvustaksid, et nende osalus on mitte üksnes võimalik, vaid ka teretulnud ja vajalik,» sõnas ta.

Eelmisel õppeaastal külastasid Vikipeedia vabatahtlikud koole ning rääkisid õpilaste ja õpetajatega. Samuti korraldati Tartu linnaraamatukogus väike kokkusaamiste sari.

Veede sõnul jätkub selline tegevus ka sügisel, kuid nüüd võetakse arvesse kogemused ja nii saab kõike paremini planeerida.

Lisaks kavandatakse Vikipeedia pikaajalist strateegilist arengut ja algab kampaania asjatundlike kaastööliste värbamiseks.

Plaanis on ka koostööprojektid muuseumite ja teiste kultuuriasutustega ja Eesti Ajalehtede Liiduga on arutatud võimalust korraldada kevadel koos teiste ühiskondlike organisatsioonidega ümarlaud autoriõiguste teemal.

Veede hinnangul on ka valdkondi, millele tuleks tähelepanu pöörata ja mõelda, kuid millest jõud veel üle ei käi: võrukeelse Vikipeedia edendamine, info edastamine Eesti kohta teiskeelsetesse vikidesse, Eesti vene kultuuri kajastamine nii eesti kui ka vene keeles.

«Teatud mõttes on Vikipeedia ühtaegu nii Eesti suurim saatkond välisilmas kui ka üks sidemeist Eesti ühiskonna eri osade vahel. See on suur töö ja vastutus,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles