Linnateater: külastajad on vajunud läbi Hobuveski saali põranda

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Tallinna Linnateatri lavaaugule.
Vaade Tallinna Linnateatri lavaaugule. Foto: Peeter Langovits

Linnateater taotleb Tallinna juhtidelt lisaraha teatri käes olevate kehvas seisus või lausa ohtlike ladude ja saalide jaoks, saja pealtvaatajaga Hobuveski põrandast on külastajad lausa läbi vajunud.

Teatri direktori Raivo Põldmaa sõnul on Linnateatri käes umbes 5000 ruutmeetrit erinevaid pindasid ning nendest pea pooled on täiesti amortiseerunud, mistõttu teater on saanud erinevatelt inspektsioonidelt ja ametitelt korduvalt ettekirjutusi.

«Hobuveski vajab lähiaastatel täiendavaid investeeringuid, kuid hetkel on kõige olulisem uuendada esimese korruse põrand, mis on muutunud eluohtlikuks,» märkis Põldmaa kirjas Tallinna linnavalitsusele. «Esimesed külastajad on ka juba läbi põranda vajunud.»

Teiste probleemsete kohtadena tõi ta välja näiteks Lavaaugu, mis praegu etenduste andmiseks kõlbmatu ning Lai tänav 23 hooned, kus Väike saal, Maalisaal ja õmblustöökoda ning mille terviklikuks kasutamiseks puudub päästeameti luba.

Samuti on Põldmaa sõnul suuri probleeme Lai tänav 25 hoonetekompleksiga, kus asub teatri puidu- ja lavadekoratsioonide töökoda. Kõigi kinnistu hoonete katused on lagunenud ja lekivad suures ulatuses.

Lisaks on teater hädas Suur-Sõjamäe 44d asuva dekoratsioonide laoga, mis on kütteta hoone ja kus katus lekib ja dekoratsioonid hallitavad.

Põldmaa sõnul on teater ettekirjutuste tegijaid siiani rahustanud jutuga, et peatselt algavad teatris ehitustööd ja puudused kõrvaldatakse.

Teatrijuht märkis, et  linna- ja riigi toetus on tuleval aastal vähenemas 2,6 miljoni krooni võrra ning Põldmaa hinnangul ei suuda teater remontida ja korras hoida 16 nende käes olevat hoonet.

Põldmaa sõnul peaks täiendavad rahalised vahendid majade kordategemiseks ette nägema Tallinna linn. Ta lisas, et kindlalt peaks igal aastal hoonetesse investeerima  vähemalt viis miljonit krooni, kuid tuleval aastal oleks vaja oluliselt suuremat summat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles