Opositsiooniparteid tahavad Pirita vanemast lahti saada

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Terik.
Tiit Terik. Foto: Raigo Pajula.

Reformierakonna, sotsiaaldemokraatide ning Isamaa ja Res Publica Liidu liikmed tahavad lahti saada Pirita keskerakondlasest vanemast Tiit Terikust, kes nende hinnangul on saamatu ja ülbe.

Teriku tagasikutsumise avalduse esitas tänasel linnavolikogu istungil reformierakondlasest Pirita halduskogu esimees Mati Eliste ning sellele olid oma toetuse andnud ka teised Pirita halduskokku kuuluvate opositsiooniparteide liikmed.

Eliste sõnul on Terik olnud täiesti saamatu investeeringute saamisel Pirita linnaossa, mistõttu jäävad ka tuleval aastal korda tegemata Ranna tee ja Randvere tee ning liiga väike on kanaliseerimise tempo Pirital.

Eliste sõnul on Terik ebakompetentne ja ülbe, kiidab ennast põhjendamatult ja tülitseb halduskoguga. Ta lisas, et Keskerakond võiks Pirita vanemaks tuua näiteks Lasnamäe vanema Kalle Klandorfi, Haabersti vanema Viktor Vassiljevi või Põhja-Tallinna vanema Enno Tamme, kes olid investeeringurahade saamisel oma linnaosa heaks palju edukamad.

Samuti Pirita halduskokku kuuluv Ülle Rajasalu ütles volikogus, et Teriku võimetuses tuua Piritale investeeringuid kajastub tema positsioon keskparteis.

Pirita linnaosa vanem Tiit Terik teatas täna, et sai tagasikutsumise plaanist teada esmaspäeval toimunud halduskogu koosolekul ning see tuli talle ootamatult.

«Nagu oleks nuga selga löödud,» sõnas Terik. «Ma ei oska isegi kahjuks või õnneks öelda, millest see tingitud oli - võib-olla sellest, et minu veto tõttu jäid seisma TOPi ala grandioossed elamuehitusplaanid, mille poolt reformierakondlastest saadikud oma hääle andsid halduskogus, kuid mis Pirita elanike huvides kindlasti ei olnud - seda tõestab ka Pirita erinevatelt seltsidelt laekunud tagasiside.»

Tiit Teriku väitel on halduskoguga olnud alati pigem sõbramehelikud suhted ja kõiges on peaaegu alati saadud läbi rääkida.

«Linnaosa vanem kuulab oma otsuste tegemisel alati ära halduskogu seisukoha ja võtab selle enamusjuhtudel hea tava kohaselt otsustamisel aluseks,» sõnas Terik ning lisas, et kahjuks ei saa ta nõustuda ettepanekule allkirja andnud halduskogu liikmetega, kes väidavad, et Pirital mitte midagi tehtud pole.

«Just äsja avati Pirital uhiuus Padriku lasteaed, paar kuud tagasi toimus Lillepi pargi rattateede avamine, mis tunnistati ühtlasi ka Eesti Jalgrattaliidu poolt aasta teo vääriliseks, rääkimata kanaliseerimisest, viimase paari aasta jooksul on kanalisatsiooni saanud rohkem kui 1300 kinnistut ning need arengud ka jätkuvad,» lausus Terik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles