Lausing: valimisseaduse muudatus valmistas ette Ansipi teed Tallinna meeriks

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Lausing.
Tarmo Lausing. Foto: Erakogu.

Keskerakondlane Tarmo Lausing väitis täna Tallinna linnavolikogu istungil, et eile riigikogus heaks kiidetud valimisseaduse eesmärgiks on sillutada teed Ansipi saamiseks Tallinna linnapeaks.

Lausingu sõnul põhineb tema info ühelt Isamaa ja Res Publica liidu (IRL) liikmelt ning selle järgi on peaminister muutunud riigis võimul olevale koalitsioonile tülikaks õunaks ja teda tahetakse koalitsiooni püsimise nimel välja vahetada.

Peaministriks tõuseks Lausingu väitel Mart Laar ning Ansipile oleks sobiv maandumiskoht Tallinna linnapea tool.

«Kuna aga Tallinna linnavolikogu praegune koosseis Ansipit iialgi linnapeaks ei valiks, siis tuligi muuta volikogu valimise korda, et saavutada vajalik ülekaal,» märkis Lausing. «Milleks muidu oli vaja volikogu liikmete arvu suurendada 79-ni ajal, mil on tarvis hoopis kokku hoida.»

Praegu on Tallinnas ainuvõimul Keskerakond, kellel on 63-liikmelises volikogus 32 kohta.

Volikogu Reformierakonna fraktsiooni juht Remo Holsmer lausus pärast Lausingu esinemist, et linnavolinikud ei peaks laskuma nii madalale, et hakkavad volikogu kõnepuldist külajutte rääkima.

«Ma võiksin ju samamoodi rääkida, et Jaanus Mutli (Tallinna abilinnapea) on tõusmas Pärnu linnapeaks,» lisas ta.

Reformierakondlane Mati Eliste ütles Lausingu sõnavõtu kohta, et see sobiks pigem turuväravate juurde kui volikokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles