Korts: jutt käib raamatu ja kinkekaardi kinkimisest

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merko Ehituse juhatuse liige Tõnu Korts.
Merko Ehituse juhatuse liige Tõnu Korts. Foto: www.merko.ee
Postimees.ee avaldab Merko Ehituse juhatuse liikme Tõnu Kortsu, keda kaitsepolitsei kahtlustab pistise andmises, selgituse toimunu kohta muutmata kujul.


Kuna õiguskaitseorganid kahtlustuse sisu avaldada ei soovi, samas on aga ajakirjanduses levimas mitmed spekulatsioonid, siis olen sunnitud edasiste võimalike spekulatsioonide vältimiseks seda ise tegema.

Kahtlustuse sisu on lühidalt kokkuvõttes selline, et mina, Tõnu Korts, tegutsedes Merko Ehitus juhatuse liikmena, olevat kinkinud Tallinna abilinnapea nõunikule Ivo Parbusele raamatu, mille vahel oli Estraveli kinkekaart 25 000 krooni ulatuses.

Viimane on kahtlustuse sisu kohaselt ajend, mis on väidetavalt käivitanud mitmete suurte ja Tallinna jaoks oluliste ehitusprojektide liikumise Tallinna linnaplaneerimiseametis.

Muid kahtlustusi mulle esitatud ei ole. Kahtlustuse sisu on sellisel kujul minule käsitletamatu. Kuna soovin objektiivse tõe väljaselgitamist koostöös menetlejaga, siis edasisteks kommetaarideks vajadust ei näe. Õigust mõistab kohus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles