Laar: euroliidu kaitsekoostöö tugevneb

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar Vabadussõja võidusamba juures.
Mart Laar Vabadussõja võidusamba juures. Foto: Laura Oks

Kaitseminister Mart Laar ütles Wroclawis toimunud Euroopa Liidu kaitseministrite mitteametlikul kohtumisel, et liidu kaitsekoostöö muutub üha tugevamaks.

Aruteludel keskenduti peamiselt sõjalisele koostööle ning kaitseminister Laari võetakse Euroopa sõjalist koostööd vaatamata puudustele järjest konkreetsemalt ja tõsisemalt, teatas ministeeriumi pressiesindaja.

«Ka on muutunud järjest selgemaks koostöö NATOga, mis on tulevikku vaadates hea märk,» sõnas Laar.

Eraldi käsitleti kohtumisel Euroopa Liidu välismissioone, pöörates tähelepanu olukorrale Liibüas ja võitlusele piraatlusega.

Tõsteti esile riike, mis panustavad piraatlusvastasesse operatsiooni «Atlanta», nende seas ka Eestit.

Leiti, et otsus lubada kasutada piraatide vastu karmimaid võtteid on end õigustanud. Ühtlasti toetas enamik Euroopa riike ettepanekut hävitada rannikul asuvaid tühje piraatide aluseid.

«Euroopa Liidu praegune eesistuja Poola on kuulutanud julgeoleku ja riigikaitse prioriteetseks ning pöörab sellele tõsist tähelepanu,» lausus Laar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles