Öösel vandaalitseti Haapsalu vanal kalmistul

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rist kalmistul.
Rist kalmistul. Foto: Toomas Huik

Ööl vastu neljapäeva vandaalitseti Haapsalu vanal kalmistul, puruks pekstud või pikali lükatud on umbes 40 hauatähist.

Purustajad on tegutsenud peaaegu kogu kalmistu maa-alal, lõhutud või pikali lükatud on aga valdavalt suuremaid hauatähiseid, puuristid on seekord peaaegu puutumata jäänud, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Vandaalide ohvriks langes ka legendaarse Haapsalu arsti Carl Abraham Hunniuse perekonna hauaplats, Hunnius rajas 180 aastat tagasi Haapsallu esimese mudaravila ning asutas ka esimese eestikeelse kooli.

«Aga kui rääkida rahast, siis aasta tagasi sai võetud hinnapakkumine ühelt kivirestauraatorilt hauatähise taastamise kohta ja tema pakkus selleks hinnaks kuskil 5000 kuni 6000 krooni ühe hauatähise kohta,» rääkis Haapsalu linnaarengu ja muinsuskaitse peaspetsialist Tõnis Padu.

Politsei on alustatud kriminaalmenetlust. Varem on politseil õnnestunud Haapsalu kalmistut rüüstanud pätid tabada ning kohtu ette saata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles