ERR.ee: Pärnu volikogu arutab taas sõudeklubi kinnistu omandamist

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavalitsus.
Pärnu linnavalitsus. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavalitsus saatis uuesti volikokku eelnõu, millega linn omandab spordiseltsilt Põhjakotkas sõudeklubi kinnistu.

Vastutasuks viib linnavalitsus lõpule vibuhoone teenindamiseks vajaliku maa ostueesõigusega erastamise Põhjakotkale ja algatab selle ala detailplaneeringu, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kui volikogu eelnõu vastu võtab, võivad sõudjad rahulikult sõudebaasis edasi treenida. Praegu on sõudebaas Põhjakotka kui kunagise Dünamo õigusjärglase oma, aga Dünamo arendas omal ajal ka vibusporti ja nii kuulub Tammiste vibustaadion samuti Põhjakotkale. Maa on küll veel erastamata, aga kohtuotsus, mille järgi linnal seda teha tuleb, on olemas.

Eesti Vibuliidu juhatuse liige Siim Talmar tunnistab, et kahjuks tähendab õigusjärglus Põhjakotkale üksnes õigust kunagisele Dünamo maale, aga spordialasid klubi edendada ei soovi ja ehitab vibustaadionile hoopis elamud.

Talmar ütles, et nad oleks linna poolt pakutava maaga Loode-Pärnus nõus, kui nad võiksid oma praegust väljakut seni kasutada, kuni Põhjakotkas seal veel ei ehita.

Pärnu linnapea Mart Viisitamm rõhutas, et vibusportlastele tuleb uus maa leida, vaatamata sellele, kas sõudebaas ostetakse Põhjakotkalt ära või see jääb tegemata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles