Reporter.ee: internetipetturid üritasid turismitalu lüpsta

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internet
Internet Foto: Caro / Scanpix

Välismaa internetipetturid üritasid Pärnumaa turismitalult raha välja petta, vahendas Reporter.ee videolõik.

Turismitalu sai elektronkirja, kus sooviti üürida nelja üksiktuba või kaht kahe inimese tuba kaheks nädalaks järgmise aasta jaanuaris. Sooviti ka allahindlust, mida tuletati meelde ka teises kirjas.

Kõik paistis kena, kuni tuli kolmas kiri, milles paluti juba pangakonto andmeid ja kõneldi tagatud pangatšekist. See tegi turismitalu omanikud valvsaks ning pani neid broneerijate tausta uurima.

«Panin aadressi internetiotsingusse ja leidsin lingi, kus olid üleval nende kirjad sama nime alt, kes meile kirjutas,» rääkis turismitalu perepoeg Erik Aunapuu. «Inimesed olid postitanud sinna sama sisuga kirjad ja inglise keeles oli lahti seletatud, et see on petuskeem.»

Skeemi edasine käik oleks kulgenud nii: pangatšekiga saadetakse suurem summa, millest palutakse majutuskulud maha arvata ja ülejäänud raha kanda üle nende nn reisiagendile. Kui raha on juba üle kantud, siis öeldakse broneering üldse ära ja palutakse ka broneeringutasu tagastada, selgitas uudistesaade.

See turismitalu petuskeemi õnge ei läinud.

«Ma andsin neile selle lingi ja ütlesin: «Have a nice day! (Head päeva!)»,» ütles Aunapuu. «Rohkem nad ei kirjutanud tagasi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles