Sadamas kukkus laps kai ja laeva vahele (2)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vormsi sadam
Vormsi sadam Foto: Elmo Riig / Sakala

Vormsis Sviby sadamas oli teisipäeva õhtul õnnelik õnnetus, kus kaheksa-aastane laps kukkus laeva ja kai vahele vette.

«Ta hakkas minema vanaaegse jahi peale, millega nad olid teel Tallinnast Pärnusse,» rääkis eile Vormsis vette kukkunud lapse maale aidanud Vormsi praami vanemmehaanik Urmas Niit. Jahiga saarele jõudnud u kümmekond last oli veel Vormsi ringreisil, kui poiss koos isaga sadamasse jõudis.

«Kai on tunduvalt kõrgem ja kui ta isa järel hakkas jahile ronima, siis ta kukkus vette, aga libises nii ilusti, et ei löönud ennast ära vastu betoonkaid ega laevakorpust,» rääkis Niit.

Isa kutsus Niitu appi. «Ega mina ka ei näinud esimesel hetkel, mis abi ta tahab, aga kui ta ütles, et poiss on vees, siis ma nägin, et laps on vees,» meenutas mees toimunut. Mehe sõnul oli isa visanud poisile ühe köie ja ei osanud midagi edasi teha.

«Edasi läks juba lihtsalt, andsin talle päästerõnga ja kui ta oli selle selga saanud, siis aitasin teda ujutada u 6-7 meetri kaugusel oleva ohutustrepi juurde ja aitasin  välja.» Mõned minutid pärast vahejuhtumit oligi poiss kail ning ta pääses vaid kerge ehmatusega. Vesi selles kohas on u neli meetrit sügav ja Niidu sõnul laps ujuda ei osanud. «Eks ta oli natukene hirmul ja vesi oli ka vast 18 kraadi,» ütles Niit.

Haapsalu operatiivkorrapidaja Hannes Klissi sõnul viskasid sadamas olnud inimesed kiiresti päästerõnga ja laps saadi veest kohe ka kätte, kirjutab Lääne Elu.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles