Saaremaal tahetakse nuhtluseks saanud hirve jahiaega pikendada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punahirv
Punahirv Foto: TOBY MELVILLE/Reuters/Scanpix

Punahirvede tekitatud metsa- ja põllukahjudega kimpus Saaremaa ettevõtjad näevad lahendusena varitsus- ja hiilimisjahi alustamist juba 15. augustist, kirjutab Saarte Hääl.

Sellise ettepanekuga pöördumise on Eesti põllumajandus-kaubanduskoda teinud ka Eesti Jahimeeste Seltsile (EJS).

EJS president Margus Puust sõnas, et probleem on olemas ja punahirve asurkond Saaremaal suur ning kasvamas. Seetõttu peab ta otstarbekaks võtta see teema eraldi arutlusele järgmisel maaomanike esindusorganisatsioonide ja jahimeeste ümarlaual. «Ümarlaua ühisel otsusel on rohkem kaalu ka ühiskonna ja institutsioonide jaoks ning seda on rohelistele ka kergem põhjendada kui kaalutletud ühist otsust,» märkis ta.

Saarte jahimeeste seltsi juhatuse esimees Mati Tang ütles, et idees sisaldub maakasutajate lootus, et paar nädalat pikem jahiaeg võimaldab rohkem loomi küttida ja sellega kahjusid vähendada. Samas juhtis ta tähelepanu nii bioloogiale kui jahieetikale.

Nimelt ei ole 15. augustiks hirvelehmad veel lõpetanud vasikate imetamist, samuti ei ole mõistlik ära küttida hirvepulle enne nende jooksuaja algust. «Sellega teeme oma hirvepopulatsioonile hoopiski karuteene,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles