Esimesed kooliõpetajate abid hakkavad tööle 3. oktoobril

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villu Mengel hiljuti toimunud Tallinna töömessil.
Villu Mengel hiljuti toimunud Tallinna töömessil. Foto: Mihkel Maripuu

Esimesed viis kooliõpetajate abi hakkab esmaspäeval, 3. oktoobril tööle Tallinnas Sikupilli keskkoolis. Esialgu on nad ametis aasta lõpuni.

Sikupilli keskkooli direktor Villu Mengel otsis õpetajate abisid hiljuti toimunud Tallinna töömessil ning tänaseks on tal kõik viis vajalikku inimest koos.

Sikupilli keskkool on esialgu ainuke kool Tallinnas, mis hakkab õpetajate abisid kasutama. Seda tehakse koostöös linna ettevõtlusametiga. Linna eelarvest tuleb raha, et neile viiele inimesele miinimumpalka maksta.

Mengeli sõnul on kõigi viie puhul tegemist kõrgharidusega inimestega, kes otsisid tööd. Kuna linn eraldab pilootprojektile raha selle aasta eelarvest, siis saab kool õpetajate abisid esialgu aasta lõpuni ametis hoida. Kui järgmise aasta linnaeelarves eraldatakse samuti raha õpetajate abidele, siis on võimalik seda projekti pikendada veel 6 – 12 kuu võrra.

Väljavalitud õpetajate abidest kolm on mehed ja kaks naist. Kaks neist on hariduselt ajaloolased, üks elektroonikainsener, üks raamatukogutöötaja ning üks raamatupidaja.

Õpetajate abid asuvad tööle eelkõige algklassides, aga ka vanemates klassides, kus on palju õpilasi. Nad on õpetajatele abiks nii tundide ajal kui ka vahetundides. Kindlasti kuluvad abid marjaks ära kehalise kasvatuse ja tööõpetuse tundides, samuti arvutiklassides.

«Kuna tegemist on erinevate valdkondade inimestega, siis vastavalt nende oskustele me neid klasside vahel ka jaotame,» selgitas Mengel.

Direktori sõnul oli soovijaid õpetajate abi kohtadele rohkemgi, kuid osa neist ei vastanud esitatud tingimustele. Vajalik on sissekirjutus Tallinnas ning arvel olemine töötukassas.

Tallinna haridusameti üldosakonna peaspetsialist Leini Jürisaar mainis, et õpetajate abi töökoha loomine on Sikupilli keskkooli algatus ning selles osas on eeskuju võetud Soomest Turu linna koolidest.

«Tegu on pilootprojektiga ning sõltub selle edukusest, kas ka teised Tallinna koolid soovivad edaspidi samuti õpetajate abisid kasutama hakata,» ütles Jürisaar.

Õpetajate abideks saavad kandideerida üldkeskharidusasutuse või kõrgkooli lõpetanud noored, kes hetkel ei tööta ega õpi, kuid soovivad edaspidi pedagoogika valdkonnas õpinguid jätkata või töötada. Samuti peavad nad rahvastikuregistri andmetel olema vähemalt ühe aasta olnud Tallinna elanikud ning töötukassas vähemalt ühe kuu töötuna arvel.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles