Riigieelarve kontrollijad tahavad selle seaduslikkuse kohta kinnitust

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnaeelarvet tuleb kaaluda hoolikalt.
Linnaeelarvet tuleb kaaluda hoolikalt. Foto: Corbis/Lennart Rikk

Riigikogu eelarve kontrolli komisjon pöördus õiguskantsleri poole saamaks teada, kas 2009. aasta riigieelarve muutmise seadus vastab põhiseadusele ja riigieelarve baasseadusele.


Riigikogu riigieelarve kontrolli komisjon otsustas pärast 2009. aasta riigieelarve seaduse vastuvõtmist edastada õiguskantslerile järelepärimine antud seaduse vastavuse kohta riigieelarve seadusele ja põhiseadusele, selgitas komisjoni esimees, keskerakondlane Toomas Varek Postimees.ee'le.

Tema sõnul tahab komisjon teada, kas eelarve seadusse sisse viidud muudatus, millega seati piirangud eelarves olevate tuludega seotud kulude tegemisele ning täiendav piirang kõigile valitsuse haldus- ja valitsemisaladele kulude tegemiseks, on vastavuses põhiseadusega ja riigieelarve baasseadusega.

Vareki sõnul uuris parlamendi rahanduskomisjon rahandusministeeriumi juriidilisest osakonnast, kas see säte on seadustega kooskõlas ja sai jaatava vastuse. «Aga erakondades on tekkinud arvamusi, et see ei ole eelarve baasseadusega kooskõlas,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles