Põhuteater lõpetab avatud uste päevaga

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhuteater.
Põhuteater. Foto: Liis Treimann

Sel laupäeval, 1. oktoobril on NO99 Põhuteater viimast päeva avatud ning ootab linnarahvast viimast korda külla.


Põhuteatri uksed on avatud laupäeval kella 12-17, kohal on ka NO99 töötajad, kes soovijatele ruume tutvustavad, teatas NO99 tegevjuht Katre Kasmel.

Külastajatele on avatud suur saal, aga ka arhitektuuriliselt põnevad kontoriruumid, mis siiani on avalikkusele olnud suletud. Nagu alati, on avatud ka NO99 Põhuteatrit ümbritsev avalik ruum koos pargi, kohviku, raamatulaenutuse, palliväljakute, kiikede ja masinaga, mis tõlgib inimkeele linnuhäälteks. See on viimane võimalus kogeda omanäolist assotsiatsiooniderohket ruumiinstallatsiooni, mis äratanud ka väga laialdast rahvusvahelist tähelepanu. Pärast laupäeva suletakse NO99 Põhuteatri uksed lõplikult, lähikuude jooksul alustatakse hoone demonteerimistöödega.

NO99 Põhuteater on Ene-Liis Semperi idee järgi valminud põhust installatsioon Skoone bastionil, mida ümbritseb avalik ruum ning mille sees esinesid viie kuu jooksul arvukad mainekad kunstnikud: Gob Squad, Nature Theatre of Oklahoma, She She Pop, NO99, Volksbühne, Samuel Finzi, Sebastian Nübling jne jne. Hoone arhitektiks oli arhitektuuribüroo Salto. Hoone on ajalik. Ta püstitati sel kevadel ja lammutatakse sel sügisel.

NO99 Põhuteater on teoks saanud Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 programmi raames.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles