Kaks Jõhvi saadikut peatasid volitused ebameeldivusest uue võimu vastu

Kadi Raal
, Päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvi keskväljak.
Jõhvi keskväljak. Foto: Arno Mikkor

Kaks Jõhvi volikogus opositsiooni langenud saadikut − Meelis Tint ning Ilmar Aun − peatasid oma volitused, sest leiavad, et uus võimuliit pole suuteline tegelema oluliste arenguküsimustega ning selle eesmärk on vaid võimul püsimine, kirjutab Põhjarannik.

Valimisliidu Jõhvi Eest liige Ilmar Aun peatas oma volitused kolmeks kuuks 1. juulist. «Kui enne jaanipäeva sai selgeks võimupööre ja ma sain aru, et Jõhvi Eest on jäämas opositsiooni, siis see, kuidas uue võimuliidu loomiseks asjad kokku lepiti ja kuidas asju aeti, oli mulle vastuvõetamatu,» rääkis Aun Põhjarannikule oma sammu põhjendades.

Aun lisas, et selles mõttes on tema süda rahul, et tema asendusliikmeks sai jurist Paul Paas, kes tunneb hästi seadusi ning suudab võimulolijate elu volikogus keeruliseks teha. «Hing on natuke haige, sest kui lootsime, et suudame koos Ossipenko leeriga koalitsioonis olles seal midagi ohjata või kontrollida, siis see ei õnnestunud. Praegu ma ei taha olla seltskonnas, kus käib selline ropp ja räpane võimuvõitlus,» selgitas Aun volikogust lahkumist.

Meelis Tint põhjendas oma lahkumist volikogust sellega, et tema ja uues võimukoalitsioonis avalduvad tõekspidamised ei lähe kokku. «See hakkab kõik üsna kaugelt pihta,» selgitas ta. «Juba arusaam volikogu ja vallavalitsuse liikme staatusest erineb. Kaks Jõhvi saadikut peatasid oma volitused ebameeldivusest uue võimu vastu,» sõnas Tint. Ta lisas, et valla väärikaimate esindajatena tegeletakse Jõhvi valla arendamisele pühendumise asemel igasuguse muu jamaga, nagu isiklik karjäär, Keskerakonna valimistulemus, odava populaarsuse ihalus, isiklik heaolu ja nii edasi, ning ei soovi mõelda pikemas perspektiivis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles