Miks karistati Igor Mangi ahistamise eest vaid 96 euroga? (2)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Mang Olustveres.
Igor Mang Olustveres. Foto: Elmo Riig / Sakala

ERRi uudisteportaali avalikustatud menetlusdokumendist selgub, miks otsustas kohtuväline menetleja Ravil Khair Al-Din määrata Igor Mangile ahistamise eest karistuseks 96 eurot.

Karistuse määramisel märkis kohtuväline menetleja, et sanktsiooni alus on karistusseadustiku § 153 lg 1, mis näeb karistusena ette rahatrahvi või aresti. Maksimaalne rahatrahvi määr on sellisel juhtumil 1200 eurot, keskmine määr 600 eurot, vahendab ERR

Kuna Mangil puudusid kehtivad karistused, leidis menetleja, et puudub vajadus nii range kui ka keskmise karistuse määraga meest mõjutada.

Väärteomenetluse käigus kogutud tõendikogumi ning menetlusaluse isiku isikuandmete põhjal järeldab kohtuväline menetleja seda, et on põhjust eeldada, et karistusmäära valik annab täiendava positiivse tõuke isiku seaduskuulekusele.

Politsei määras 68-aastasele tähetargale Igor Mangile ahistamise eest karistuseks rahalise trahvi suurusjärgus 96 eurot.

«Väärteomenetluse raames määrati talle rahatrahv summas 96 eurot. Trahv on tänaseks tasutud ning väärteootsus jõustunud,» kinnitas Põhja prefektuuri pressiesindaja Marie Aava. 

ETV «Pealtnägijas» tuli maikuus avalikkuse ette mitu naist, kes süüdistasid kuulsat meest nende ahistamises. «Ta krabas mind jalgevahelt,» pihtis üks ohver «Pealtnägijale». 

Elu24 eksklusiivses videos jäi Mang nendel teemadel napisõnaliseks. «Mina ei räägi mitte kellegagi. Tuleb aeg, ma räägin ja kirjutan. Praegu ei ole see aeg,» jäi tähetark toona enesele kindlaks. 

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles