FSB kasuks luuranud Mihhail Petrov vabanes vanglast (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Petrov.
Mihhail Petrov. Foto: Kaitsepolitseiamet

Venemaa Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) kasuks Eesti-vastases luuretegevuses osalenud ja selle eest vangi mõistetud Pihkvast pärit võitluskunstide treener Mihhail Petrov vabanes neljapäeval vanglast.

«Võime kinnitada, et Mihhail Petrov vabanes täna vanglast,» kinnitas kaitsepolitsei pressiesindaja ERR-i venekeelsele uudisteportaalile, vahendab ERR-i uudisteportaal.

Mullu oktoobris mõistis kohus Vene kodanikule Mihhail Petrovile (45) viieaastase vangistuse, millest ühe aasta pidi ta vanglas ära kandma ning karistuse ülejäänud osa mõistis kohus talle tingimisi.

Kohus tunnistas ta süüdi välismaalasena Eesti vabariigi iseseisvuse ja sõltumatuse või territoriaalse terviklikkuse vastu suunatud vägivallata tegevuses.

Süüdistuse järgi tegi Petrov koostööd FSB-ga alates 1990. aastatest ning kogus ja edastas FSB-le muuhulgas informatsiooni kaitsepolitsei hoonete, töötajate, sõidukite ja kaitsepolitseinikega kontakte omavate inimeste kohta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles