Imagoloogid kritiseerivad haigekassa nimevahetust (26)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigekassa klienditeenindusse rehabilitatsiooniplaani pärast läinud Victoria ja Ingrid leiavad, et nimemuutust ei ole vaja, sest haigekassa sisu ju ei muutu.
Haigekassa klienditeenindusse rehabilitatsiooniplaani pärast läinud Victoria ja Ingrid leiavad, et nimemuutust ei ole vaja, sest haigekassa sisu ju ei muutu. Foto: Erik Prozes

Tallinna Ülikooli imagoloogid Tiina Hiob ja Linnar Priimägi ei kiida heaks Eesti Haigekassa nime muutmist Eesti Tervisekassaks. Hiobi sõnul on 200 000 eurot nimevahetuseks liiga kõrge hind, Priimäe sõnul ei peaks haigekassa aga üldse tervete inimestega tegelema, vaid jääma oma liistude juurde.

Tallinna Ülikooli reklaami ja imagoloogia õppekava juhtiv õppejõud Tiina Hiob ütles, et haigekassa nimi peaks peegeldama tema tegevust, mis praegu on eeskätt haigete ja haiguste raviga seotud. Asutuse nimi ei tohi tema sõnul olla tegevusega vastuolus ega kahjustada tegevusvaldkonnast arusaamist.

«Selline nimevahetus tundub kuidagi võlts, et asetame orkestris pillimängijad teistele positsioonidele, äkki siis tuleb paremini välja, nagu selles Krõlovi valmis,» ütles Hiob. «Kogu aeg on raha vähe, haiged jäävad ilma abita ja nüüd te hakkate seal sellist realistlikku nimetust utopismi värviga üle võõpama.»

Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles