Idapiiri otsuse lükkas edasi Anvelti ja Seedri vastasseis   (4)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsuse eilne otsus ei peata idapiir väljaehitamise projekti, ent politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher ning siseminister Andres Anvelt peavad valitsust veel veenma. FOTO: Eero VabamÄgi
Valitsuse eilne otsus ei peata idapiir väljaehitamise projekti, ent politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher ning siseminister Andres Anvelt peavad valitsust veel veenma. FOTO: Eero VabamÄgi Foto: Eero Vabamägi

Hoolimata varasest kokkuleppest loobus valitsus eile idapiiri väljaehitamise lõpliku otsuse tegemisest. Siiski liigub valitsus edasi sama projektiga, mille maksumuseks hinnatakse 320 miljonit eurot.

Mõneti selline otsus üllatab, sest valitsus oli arutanud idapiiri projekti ehitamise ja hooldamise ajakava ning maksumust juba 5. juulil. Siseminister Andres Anvelti kinnitusel olid valitsuserakondade esimehed jõudnud 9. juulil ka kokkuleppele idapiiri projekti otsuse sõnastuses, et see kõigile sobiks. «9. juuli arutelul viibis ka Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder,» täpsustas Anvelt eile.

Isamaa aga saatis ikkagi koalitsioonikaaslased eile pikalt. «Tänane kabineti otsus oli, et idapiiri arutelusid jätkatakse. Oluline on, et samal ajal töö idapiiril jätkub ehk see töö, mida juba praegu tehakse, seisma ei jää. Nagu kinnitas meediale ka peaminister, et piiri kõige kriitilisemates lõikudes alates kolmikpunktist minnakse töödega edasi,» sõnas Anvelt, kes eile valitsusistungil ei osalenud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles