Kukruse mõisa taastaja pälvis Roerichi preemia

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kukruse mõisa kodulehe fragment.
Kukruse mõisa kodulehe fragment. Foto: http://www.kukrusemois.ee/

Ida-Virumaal Kukruse mõisa taastanud Kohtla vallavanemale Etti Kagarovile antakse Nikolai Roerichi nimeline preemia kultuuriväärtuste ja maailmapärandi kaitsmise eest.

«Meil on au Teile teatada, et 22. septembril otsustas Nikolai Roerichi nimelise rahvusvahelise preemia korraldav komitee omistada Teile tänavune preemia kultuuriväärtuste ja maailmapärandi kaitsmise nominatsioonis,» vahendab Põhjarannik eelmisel nädalal Kohtla vallavanemale saabunud kirja.

Etti Kagarov tunnistas, et pakkumine teda preemia kandidaadiks esitada tuli talle tõelise üllatusena. «Minu jaoks on see natuke liiga suur auhind; arvan, et on väärikamaid inimesi, kes selle pälvida võiksid,» ütles ta.

Roerichi preemiaid annab Peterburi Roerichi perekonna muuseum-instituut välja alates 2003. aastast viies nominatsioonis. Auhinnad antakse pidulikult üle oktoobris Ermitaažis toimuval järjekordsel Roerichi pärandi konverentsil.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles