Lasteaednik: vaid üksikud ei käi eelkoolis

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Nõmmekannikese lasteaia lõuna.
Tallinna Nõmmekannikese lasteaia lõuna. Foto: Liis Treimann / Postimees

Tallinna Nõmmekannikese viimase rühma kasvataja Ülle Noore sõnul ei käi vaid mõni üksik laps eelkoolis. Ühele lapsele on aga palgatud eraõpetaja, kes teda kooliks ette valmistab.

 «Minu rühmas pooltel kindlasti ei oleks vaja eelkoolis käia,» kinnitas Noor. Ta lisas, et esimest aastat on tal selline rühm, kus osa lapsi ei ole veel selgeks saanud kõiki tähekujusid.

Aastaid kasvatajana töötanud naise sõnul on eelkoolides käimine just viimastel aastatel populaarsemaks muutunud. Lasteaedniku sõnul loodavad vanemad, et ettevalmistusklassis käinud laps saab paremini soovitud kooli sisse. «Üldine olukord on selline, et vanemad pabistavad kooli sissesaamise pärast,» tõdes Noor.

Noore rühmas käib kolm last, kes eelkooli päeval lasteaias ei käi. Teistel peredel nö puhkusepäeva võimalust ei ole ja lapsed viiakse eelkooli pärast pikka lasteaiapäeva. «Üldiselt eelkoolid algavad veidi varem, aga ma usun, et nad on selleks ajaks pisut väsinud,» tõdes lasteaiaõpetaja. Ta selgitas, et paljud viimase rühma lastest ei maga enam päeval, kuid sellegipoolest on nad sunnitud lõunaune ajal vaikselt lamama. «Ka vaikselt lamamine väsitab, aga pole võimalust lasta tal mujale minna, kui on ainult üks rühmatuba,» selgitas Noor.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles