IRL: 300 miljoni eest kärpeid päästavad Tallinna järgmise aasta eelarve

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi valimisreklaam.
IRLi valimisreklaam. Foto: Mihkel Maripuu

Isamaa ja Res Publica Liidu Tallinna Linnavolikogu fraktsioon tunneb muret, et Tallinna järgmise aasta linnaeelarve eelnõu on ülepaisutatud ja ebarealistlik.


IRL leiab, et eelarvekava tegevuskulude osas on vaja teha kärpeid 300 miljoni krooni ulatuses ja kutsub linnatüüri hoidvat Keskerakonda istuma ühise laua taha kärpekohtade leidmiseks, teatas IRLi fraktsioon.

«Järgmise aasta eelarve, mida volikogu praegu menetleb, ei ole konstruktiivne,» sõnas IRL fraktsiooni liige Indrek Raudne. «Eelarve on liiga optimistlik ja tegelikult ka tasakaalust väljas. Linnavalitsejad võivad küll loota imele, kuid pigem saabub eelarvedefitsiit ja seda hiljemalt teisel poolaastal.»

Kuna kümne kuu pärast toimuvad kohalikud valimised, siis avaldas Raudne lootust, et tänaste linnavalitsejate ei ole seas maad võtnud suhtumine: pärast meid tulgu või veeuputus.

«Eelarvekava tulude poolel on üle paisutatud nii linnavara müük kui tulumaksu laekumine,» lausus Raudne. «Tööhõive vähenemine ja palkade alanemine võivad toimuda kiiremas tempos, kui me oodatagi oskame. Oleks liialt kõlav öelda, et 300 miljoni eest kärpeid näitab konservatiivset suhtumist - see on lihtsalt realistlik. Kui tahta olla konservatiivne, siis tuleks kärpida ligi 500 miljonit krooni.»

Kui linnavalitsus nõustub lähipäevil kärpima järgmiseks aastaks kavandatud tegevuskulusid vähemalt 300 miljoni krooni ulatuses, siis lubab IRL fraktsioon hääletada eeloleval neljapäeval Tallinna 2009. aasta eelarve eelnõu poolt. Toetada eelnõud, mis on ilmselgelt kreenis, ei ole IRLi fraktsiooni arvates lihtsalt riigimehelik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles