Tehas lubab päästekopteritele sabarootoreid oktoobri keskpaigaks

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allan Oksmann
Allan Oksmann Foto: Mihkel Maripuu

Päästekopterite sabarootorite labad peaksid saabuma oktoobri kolmandal nädalal, prognoosis kopterite valmistajatehas. See tähendab, et päästekopterite valmisolekusse ei tohiks novembris pausi tekkida.

«Eile teatas AgustaWestland meile prognoositava sabarootori labade tarneajad,» ütles politsei- ja piirivalveameti lennusalga juht Allan Oksmann. Ta selgitas, et esimesed neli laba tulevad prognoosi järgi 42. nädalal ehk alates 17. oktoobrist ja järgmised neli tükki 44. nädalal ehk alates 31. oktoobrist.

«Sabarootor koosnebki neljast labast ja need pannakse kopteritele Alfa ja Bravo,» ütles Oksmann.«Seega, kui prognoosid peavad paika ja hoolduste käigus probleeme ei kerki, siis meil valmisolekusse novembris pausi ei teki.»

Oksmann rääkis, et praegu on kopter Alfa Belgias hoolduses ja prognoositav hoolduse lõpp on oktoobris.

«Kui saame labad ja hoolduse korda, siis on ta korras,» ütles Oksmann. «Bravo on Tallinnas hoolduses ja tema prognoos on ka 41.-42 nädalal (alates 10. okt – toim). Kui selleks ajaks saame labad, siis on see plaanipärane ja sabalabade probleem ei ohusta meid. Kui ei saa labasid, on hooldus tehtud aga ikka lennata ei saa.» Ainus täna lendav kopter on Charlie.

Oksmann ütles, et ei tea, kas rootorite labade eest tuleb ka maksta.

«Täna ei ole ühtegi märki sellest, et nad raha küsiksid. Bravo labad peaksime kindlasti saama garantiikorras,» ütles Oksmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles