/nginx/o/2011/09/30/773744t1hc9b4.jpg)
4 portsu
25 min
530 kcal
3 sl oliiviõli
50 g võid
3 (punast) sibulat
1,5 sl mett
4 salveilehte või 1 tl kuivatatud salveid
soola-pipart
300 g keedetud peeti
300–400 g veisemaksa
4–5 sl punast veini
0,5 tl punaveiniäädikat
serveerimiseks meelepärast lehtsalatit
Kuumuta kastrulis 1 sl oliiviõli ning kolmandik võist. Prae viilutatud sibulat koos mee ja paari salveilehega, kuni sibul muutub karameljaks. Maitsesta soola-pipraga. Püreesta peet saumikseriga ning prae 1 sl võiga läbi. Maitsesta samuti soola-pipraga. Eemalda maksalt pealmine kelme ja viiluta maks. Kuumuta praepannil ülejäänud õli tulikuumaks. Prae maksaviilud kiiresti mõlemalt poolt pruunikaks. Puista peale pisut soola. Lisa pannile vein ning mõne hetke pärast ülejäänud või, salvei ja veiniäädikas. Serveeri kohe peedipüree, meesibulate ning lehtsalatiga.