Janno-Hans Arro sai kahtlustuse kuriteos

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janno-Hans Arro.
Janno-Hans Arro. Foto: Ove Maidla / Postimees

Eesti Rahvusringhäälingu tootmisteenistuse endine juhataja Janno-Hans Arro sai sellel nädalal kahtlustuse kuriteos.

Põhja ringkonnaprokuratuurist öeldi Postimehel,et kahtlustuse sisu avaldada ei saa, kuid kriminaalasja menetletakse omastamise paragrahvi alusel.

Prokuratuurist lisati, et kriminaalasi on alles eeluurimise faasis, mistõttu on karistusest vara rääkida, kuid omastamise eest näeb seadus ette rahalise karistuse või maksimaalselt viieaastase vangistuse.

Rahvusringhäälingus avastati tavapärase sisekontrolli käigus, et tootmisteenistuse juhataja Janno-Hans Arro on libaarvetega tekitanud ERRile kahju 47 516 eurot.

Arro tunnistas pettust ning ERR vallandas ta 12. augustil.

Rahvusringhäälingus viidi juhtumi järel läbi põhjalik sisejuurdlus. Allikmaa sõnul tekkisid kahtlused Arro aktsepteeritud arvete ja nende aluseks olnud tehingute mahu vastavuse suhtes juuli teisest nädalast.

«Edasisel uurimisel selgus, et mitmed arved tõepoolest ei olnud kooskõlas tegeliku tööhulgaga. Teisisõnu olid need Arro poolt aktsepteeritud ning esitatud ERRi raamatupidamisele väljamaksmiseks alusetult.»

Arro märkis Postimehele, et ERRile esitatud arvetega tasustati ka teiste projektidega seotud kulutusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles