Täna öösel liigub Tallinnast Narva suunas 33,6 meetrit pikk mahuti

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mahuti.
Mahuti. Foto: Estanc AS

Täna öösel saadab AS Estanc Tallinnast Narva poole teele 33,6 meetrit pika ja 82 tonni kaaluva mahuti.

Veose transport algab orienteeruvalt südaöö ajal Männikult Silikaltsiidi tänavalt ning liigub sealt Viljandi maantee kaudu Kiili ringi ja Jüri liiklussõlme kaudu Tallinnast välja, rääkis Estanc ASi tegevdirektor Vaido Palmik Postimees.ee'le.

33,6 meetrit pikk, 4,3 meetrit lai ja 4,3 meetrit kõrge ning 82 tonni kaaluv mahuti on Eesti Energia õlitööstuse Auvere õlitehasele Enefit-280 tellitud protsessimahutitest suurim ja keerukaim.

Estanc tarnib õlitehasele kokku 14 mahutit ning lisaks ka suurima protsessimahuti täitetorustiku. Praeguseks on objektile saadetud juba viis mahutit. Järgmistest tarnitavatest mahutitest on viis mahutit ootamas keevitusjärgset termotöötlust. Termotöötlus viiakse läbi Estanci territooriumile paigaldatud suures gaasiahjus.

Varem on Estanc teinud sarnaseid mahuteid Fortumi ja Neste Oili Porvoos asuvale õlitehasele, kuid mahukuselt ja keerukuselt on Eesti Energia õlitööstuse projekt Estanci jaoks ajaloo suurim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles