Emal lasub kahtlus vastsündinu tapmises

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastsündinu.
Vastsündinu. Foto: Panther Media/Scanpix

Lääne ringkonnaprokuratuur kahtlustab Pärnumaa naist oma vastsündinud lapse tapmises.

Lääne ringkonnaprokuratuur on juhtunust rääkides äärmiselt kidakeelne, kuid pressiesindaja Annely Erm kinnitas, et ühele naisele on esitatud kahtlustus karistusseadustiku § 116 – lapse tapmine alusel. Karistusseadustik näeb ette, et ema poolt oma sündiva või vastsündinud lapse tapmise eest karistatakse kuni viieaastase vangistusega.

Prokuratuuri teatel sünnitas 30-aastane naine tänavu suvel, naine peeti kinni, kuid vahi alla ei võetud. «Tal on varasemalt lapsi ja see on ka põhjus, miks teda vahi alla ei võetud,» ütles Erm. Ta lisas, et naine ei ole oma teiste laste suhtes kuidagi vägivaldne olnud.

Postimehe andmetel on tegu Sindis elava naisega, kelle laps sündis seitsmendal raseduskuul. Naine ei kutsunud kiirabi ja arvas, et laps on surnud. Hiljem olevat ta lapse maha matnud.

Selle aasta augustis mõistis Viru maakohus  tingimisi vangi 19-aastase Anna-Liisa, kes tappis oma vastsündinud lapse. Tamsalu gümnaasiumis õppinud neiu eitas oma rasedust ja väitis oma ümaruse põhjuseks olevat asjaolu, et ta sööb palju. Anna-Liisa ei olnud end rasedana arvele võtnud. Vastsündinud laps leiti lõpuks surnult Tamsalu elumaja korteris olnud kapi sahtlist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles