Kutseliit plaanib tuua 1000 õpetajat Toompeale meelt avaldama

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on tehtud 2003. aastal, kui Toompeale kogunes meelt avaldama ligi 3000 õpetajat.
Foto on tehtud 2003. aastal, kui Toompeale kogunes meelt avaldama ligi 3000 õpetajat. Foto: Peeter Langovits

Õpetajate ametiühing plaanib 25. oktoobril korraldada Tallinnas Toompea lossi ees suure miitingu, kuhu oodatakse tuhandet pedagoogi.

Eesti Haridustöötajate Liit on palunud riigikogu kantseleilt nõusolekut  avaliku koosoleku (miitingu) korraldamiseks riigikogu hoone ees Toompeal, Lossi plats 1a teisipäeval, 25. oktoobril õpetajate palgatõusu taotluste toetamiseks. Miitingu korraldajate kinnitusel võtaksid üritusest osa õpetajad üle vabariigi ning osalejate arvuks pakutakse ligi 1000 inimest.

Miitingu korraldamise eest vastutava Eesti Haridustöötajate Liidu esimees Sven Rondik kinnitas Postimehele, et õpetajad tuuakse pealinna meelt avaldama organiseeritult ning tullakse üle Eesti, nii Hiiu- kui Võrumaalt. Õppetööd miiting Rondiku sõnul ei sega, sest on see planeeritud koolivaheajale. Miitingulistel on plaanis esitada oma pöördumised nii riigikogule kui ka valitsusele. «Riigikogulased said septembri lõpus riigieelarve kätte ja peaksid olema jõudnud sellega põhjalikult tutvuda,» selgitas Rondik. Ta lisas, et 26. oktoobril algab parlamendis riigieelarve esimene arutelu.

Täna-homme saadab aga haridustöötajate liit kõigile saadikutele kirja, et nad mõtleksid, kust võiks õpetajate palgatõusuks raha leida. «Kui me vaatame, kui lõdva käega Kreeka ja teiste jaoks raha leitakse, siis ma usun, et ehk õpetajate jaoks leitakse ka. Kui muidugi tahtmist on,» sõnas Rondik.

Ürituse korraldamiseks soovitakse püstitada platsil kõnelejatele väike poodium ning panna mikrofonid ja kõlarid. Ühtlasi soovivad korraldajad, et miitingu ajal ei pargitaks Lossi platsile autosid.

Riigikogu kantselei kooskõlastust on vaja miitingutaotluse vormistamiseks Tallinna Linnakantseleis.

19. septembril kogunes Tallinnas raadiomaja juures korraldatud piketile õpetajate palganõudmiste toetuseks paarsada inimest, neist hinnanguliselt sadakond olid pedagoogid.

Samal ajal raadiomajas peetud palgaläbirääkimistelt tulnud haridusminister Jaak Aaviksoo piketile ei läinud, kuid enne autosse istumist ütles, et palgatõusuks raha pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles