Eestis ja veel kaheksas riigis vahistati haaranguga 15 netipetturit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänaseks on platvormiga liitunud 70 tublit hooleandjat
Tänaseks on platvormiga liitunud 70 tublit hooleandjat Foto: Sari Gustafsson/Lehtikuva

Euroopa politseiorganisatsiooni Europol koordineerimisel peeti juuni keskel üheksas riigis, sealhulgas ka Eestis, toimunud haarangute käigus kinni 15 inimest, keda kahtlustatakse kuritegeliku grupi liikmena suuremahuliste pettuste korraldamises interneti vahendusel.

Pärast kuus aastat kestnud ettevalmistusi ja kooskõlastamist arreteeriti rahvusvahelise operatsiooni Warenagent raames 15 isikut, keda peetakse vastutavaks online-pettustes, mis on põhjustanud 18 miljoni euro ulatuses kahju, teatas Europol reedel.

Operatsioon viidi läbi Saksamaa Dresdeni prokuratuuri, Saksi liidumaa kriminaalbüroo, Leedu politsei ja prokuratuuri juhtimisel ning Europoli ja Eurojusti abiga.

Operatsiooni käigus otsiti 12. kuni 15. juulini läbi 31 hoonet Küprosel, Eestis, Soomes, Saksamaa, Lätis, Leedus, Šveitsis, Ukrainas ja Ühendkuningriigis ning rühmituse juht vahistati Küprosel.

Neli inimest vahistati Lätis ja Soomes, kaks Suurbritannias ning üks Eestis, Leedus, Šveitsis ja Ukrainas. Uurimise ajal on lisaks vahistatud veel neli inimest Saksamaal.

Uurimise kohasel oli alates 2012. aastast toimunud rohkem kui 35 000 pettuse juhtumit, kus kurjategijad olid ebaausal teel saadud krediitkaardi andmeid kasutades tellinud erinevatest veebipoodidest kõrgekvaliteedilist kaupa Saksamaalt värvatud inimeste aadressidele ning siis selle edasi enamasti Ida-Euroopasse aadressidele lasknud saata. Ühendus kasutas keerulist konspiratsiooniskeemi, valenimesid, IT-süsteeme ja krüptoraha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles