Täna algas mereväe reservõppekogunemine

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti mereväe lipp Admiral Pitkal.
Eesti mereväe lipp Admiral Pitkal. Foto: Peeter Langovits

Täna kogunesid mereväe reservväelased õppekogunemisele, et harjutada miinitõrjet, sadamakaitset ja mereväe üksuste juhtimist.

«Mereväel on väike, kuid kindel osa reservväe ettevalmistamisel Eesti riigikaitsemudelis. Oskuste värskendamine ja õppusel osalemine on kindlasti riigi kaitsmisel tugevus, mille arendamine on iga reservväelase kohus ja ülesanne,» ütles mereväe staabiülem mereväe ülema ülesannetes kaptenleitnant Ivo Värk kaitseväe peastaabi pressiesindaja teatel.

Mereväe reservväelased harjutavad Tallinnas Miinisadamas ja Hara lahel miinitõrjet, Hara ja Loksa sadamates sadamaala julgestamist ning mereväe üksuste juhtimist. Järgmisel nädalal harjutavad Hara lahel miinijahtija EML Sakala koos mehitamata miinituvastussüsteemiga Remus ja patrull-laev EML Ristna, mida toetavad mereväe tuukrid.

Mereväelased imiteerivad õppuste käigus lahingutegevust, mis võib tekitada Hara ja Loksa sadama lähedal ajutist müra. Õppus lõpeb 13. oktoobril.

Mereväe õppekogunemisel osaleb 70 protsenti oodatud reservväelastest.

Kaitsevägi kutsub tänavu õppekogunemistele üle 5000 reservväelase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles