Päevatoimetaja:
Alexandra Saarniit

Vahipataljon võttis vastu uued ajateenijad

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Raul Sulbi
Copy
Vahipataljoni ajateenijad.
Vahipataljoni ajateenijad. Foto: Mihkel Maripuu

Harjumaalt, Hiiumaalt, Saaremaalt, Raplamaalt ja Läänemaalt pärit noormehed asusid täna teenistusse Vahipataljoni 1. õppekompaniis.

Põhja kaitseringkonna Vahipataljonis kestab ajateenistus kokku 8 ja 11 kuud, mille jooksul antakse värskele kaitseväelasele vajalikud teadmised ja oskused, teatas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

Pärast kolm kuud kestnud sõduri baaskursuse läbimist ja sõltuvalt eelneva teenistuse edukusest on ajateenijatel võimalik jätkata õppimist jaoülemaks või läbida autojuhi C- ja E- või C- ja D-kategooria kursus.

Kokku kutsub Põhja kaitseringkonna Vahipataljon igal aastal ajateenistusse kolm korda – jaanuaris, juulis ja oktoobris.

Vahipataljon on spetsialiseerunud eelkõige linnalahingu ja sõjaväepolitsei üksuste väljaõpetamisele. Samuti täidab Vahipataljon kaitseväelisi esindusfunktsioone, tagab presidendi kantselei auvahtkonna ja paneb välja aukompanii riiklikeks ja kaitseväelisteks tseremooniateks.

Tagasi üles