Õhuväe õppekogunemisele saabus 63 protsenti oodatud reservväelastest

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reservväelased meenutasid rakmete ja varustuse komplekteerimist vanemveebel Heinsoo (paremal) juhendamisel.
Reservväelased meenutasid rakmete ja varustuse komplekteerimist vanemveebel Heinsoo (paremal) juhendamisel. Foto: Kaitseväe peastaap

Täna algas Ämari lennubaasis neli nädalat kestev õhuväe reservväelaste õppekogunemine Oreool, millel osaleb ligi 63 protsenti oodatud reservväelastest.

«Paljud lennubaasis aega teeninud reservväelased ootasid õppekogunemist, et kohtuda endiste teenistuskaaslastega ja näha oma silmaga Ämari lennubaasi arenguid,» ütles õhuväe väljaõppe- ja treeningkeskuse ülem major Priit Leontjev.

Õppekogunemise eesmärk on harjutada pataljoni formeerimist ja värskendada reservväelaste teadmisi kaitseväe ülesehituse, ohutustehnika, relvastuse, topograafia, sideprotseduuride ja objektikaitse alal.

Järgnevate nädalate jooksul tuletavad reservväelased meelde varem õpitut, harjutavad laskmist ja erinevaid taktikalisi tegevusi nii maastikul kui asustatud alal. Õppekogunemise lõpetab 26.-28. oktoobril allüksuste koostegevusõppus. Õhuväe reservväelaste lahinglaskmised viiakse läbi kaitseväe keskpolügooni, Klooga ja Piirsalu laskeväljadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles